Harga Silver 1970

Menurut Wikipedia, analisis teknikal adalah analisis bagi meramal arah tuju harga melalui kajian data pasaran yang lepas. Pada minggu lepas, saya berbincang harga silver yang terperangkap di dalam corak bendera. Saya menggunakan data sejarah gold untuk meramalkan arah tuju harga silver. Jika anda belum baca penulisan itu, saya mencadangkan anda membacakan.

Minggu ini kita akan melihat sejarah pergerakan harga silver yang menarik ini bagi meramalkan pergerakan harga silver dalam 2012. Kita akan kembali kepada sejarah pada tahun 1968 hingga 1973. Perhatikan saya telah melukis 13 point dalam tempoh ini untuk melambangkan corak naik dan turun. Selepas point ke-13, harga silver melonjak.

Kini pada tahun 2012. Saya mendapati corak yang agak sama dalam harga silver untuk 1 tahun yang lalu.

Perhatikan 2 carta dengan teliti. Kedua-dua carta amat serupa. Adakah kami sudah berada di point ke-13? Jika ya, adakah ini bermakna harga silver akan melonjat pada bila-bila masa dari sekarang? Itu adalah untuk kamu untuk menjawab!

Adi Ikram adalah rakan saya yang amat mahir dalam ramalan harga silver. Beliau mempunyai teknik special dan mudah untuk menentukan bila adalah masa yang baik (dan bila adalah masa “kurang baik”) untuk membeli perak. Ini adalah apa yang beliau katakan sebelum harga silver turun sebanyak 30% pada bulan Mei 2011. Beliau meramalkan harga silver jatuh 30% dan ramalannya menjadi kenyataan. Beliau juga meramalkan harga silver akan kembali di antara $ 30 hingga $ 34. Hakikatnya, harga kembali pada $ 32.40. Sekali lagi, ramalan beliau tepat. Agak menakjubkan Ikram ini kan?

Selepas saya membaca eBook beliau, saya menyedari bahawa beliau adalah seorang pelabur yang sangat berpengetahuan. Saya mengesyorkan anda membaca ebook beliau.

Sekiranya anda ingin mempelajari pelaburan perak secara mendalam, Ikram Adi telah berkongsi Strategi Pelaburan Silver Yang Membolehkan Beliau Membeli Silver Dengan DISKAUN 79%. Anda boleh muat turun eBook 18 muka secara PERCUMA.

Harap anda telah menikmati posting minggu ini. Selamat melabur silver!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>